Навигација

Преминуо проф. др Владимир Мићић

Опште

Дубока нас је потресла вест о смрти проф. др Владимира Мићића, човека који је допринео обликовању и развоју Математичке гимназије.

Када је основана Математичка гимназија, др Владимир Мићић је прихватио позив да буде један од њених првих професора.

Посебно ћемо га памтити када је осамдесетих година са Љубомиром Протићем, Зораном Каделбургом и Срђаном Огњановићем (све ученици професора Дајовића!) отпочео борбу против просветне бирократије која је претходних година тзв. Шуваром реформом изједначила Математичку гимназију са осталим школама. После много напора, а по одлуци Просветног Савета СР Србије, донет је Правилник о остваривању огледа Математичке гимназије у Београду и у јесен 1988. године уписана је прва генерација нове Математичке гимназије.

Владимир Мићић рођен је 1936. године у Марибору. Основну школу је завршио у Белом Манастиру, гимназију у Осијеку, а факултет у Београду где је и остварио универзитетску каријеру. Био је редовни професор Грађевинског факултета у Београду. Као аутор или коаутор објавио је на десетине математичких књига, уџбеника и збирки задатака.

Др Мићића ћемо памтити по несебичној љубави према Математичкој гимназији.

Испраћај проф. др Владимира Мићића одржаће се у понедељак, 12. августа 2024. у 14.00 часова на Новом гробљу. Опело ће почети у 13.30 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8032/vlada-micic.jpg