Гостовање др Соње Чукић у емисији "Три тачке"

 
Чланак у "Политици" о нашим златним математичаркама

У листу Политика, 25. априлa 2017. године изашао је чланак о нашим дивним девојкама које су освојиле медаље на Европској математичкој олимпијади за девојке која се одржала од 6. до 12. априла у Цириху.

 
МГ победник у такмичењу "Веслај за своју школу"

   

 

У петак, 21. априла 2017. године одржано је традиционално такмичење Веслај за своју школу у организацији Београдске хронике. И ове године победник је тим Математичке гимназије.

Честитамо тиму МГ!

Галерија

 
"Нај" о нај

Новинар часописа Нај, који је посвећен школарцима од 5. до 8. разреда, био је у посети нашој школи, тачније одељењима 7а и 7б. У госте га је довео рад ових ученика и њихове наставнице српског језика Анђелке Миладиновић, а тицао се примене савремених информационаих технологија у настави српског језика. Ученици су поделили своја искуства, импресије и идеје о ономе што су радили или што би желели да раде на часовима српског језика. У новинарском фокусу били су њихови овогодишњи пројекти Глагољате ли ћирилицу и Једна занимљива епизода из Сремчевог романа.

Галерија

 
Браво за наше математичарке!

     

 

Од 6-12. априла 2017. године у Цириху (Швајцарска) одржана је 6. Европска математичка олимпијада за девојке. Националну екипу Србије чиниле су четири ученице Математичке гимназије, које су освојиле једну златну, две сребрне и једну бронзану медаљу:

  • Јелена Иванчић, ученица Математичке гимназије – златна медаља 
  • Јана Вучковић, ученица Математичке гимназије – сребрна медаља
  • Ирина Ђанковић, ученица Математичке гимназије – сребрна медаља
  • Даница Зечевић, ученица Математичке гимназије - бронзана медаља

Лидери тима су др Соња Чукић и др Милош Стојаковић.

Захваљујемо се Министарству трговине, туризма и телекомуникација који је омогићио да наш тим учествује на овој олимпијади.

Званични сајт

Галерија

Математичка гимназија