Директор Математичке гимназије

мр Срђан Огњановић

Mр Срђан Огњановић

директор Математичке гимназије

 

Контакт телефон: 2681-721.

mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
          Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Дана, 1. априла 2008. године, функцију в. д. директора Математичке гимназије, на основу одлуке Школског одбора, преузео је мр Срђан Огњановић, професор математике у Математичкој гимназији, а 11. јуна 2008. године постављен је за директора Математичке гимназије. На основу одлуке Школског одбора и сагласности Министарства просвете и науке, 11. јуна 2012. године продужен је мандат на још четири године мр Срђану Огњановићу, на место директора Математичке гимназије, а 12. јуна 2016. године продужен је мандат на још четири године.

Дана 6. фебруара 2012. године, Клуб привредних новинара доделио је признање МЕНАЏЕР ГОДИНЕ за 2011. мр Срђану Огњановићу, директору Математичке гимназије ЗА УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ.

У традиционалној серији Блица "300 најмоћнијих у Србији у 2011. години" директор Математичке гимназије, Срђан Огњановић, заузео је 274. место. Претходне године био је на 300. месту. Као објашњење наведено је: "Математичка гимназија у Београду је прави расадник српских талената расутих по свету, а Огњановић је директор те институције". Критеријуми којима су се руководили при избору најмоћнијих су: финансијски и политички утицај, препознатљивост у јавности, лични ауторитет институције коју представљају, лична харизма и лакоћа остваривања циљева.