понедељак, 12 март 2018 09:32 Последње ажурирано понедељак, 12 март 2018 09:37
СРЕБРО НА ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА У МОСКВИ

У Москви се од 6. до 10. марта 2018. године одржало финале руске олимпијаде из информатике. Финалу је претходило неколико квалификационих турнира. Четири ученика Математичке гимназије (Алекса Милисављевић, Младен Пузић, Марко Шишовић, Марко Грујчић) и професорка Јелена Хаџи-Пурић су добили специјални позив да буду гости на Московској олимпијади. Резултати:

  • Алекса Милисављевић, 4д - СРЕБРНА МЕДАЉА - 608 поена
  • Марко Грујчић, 2д - 463 поена
  • Младен Пузић, 2д - 407 поена
  • Марко Шишовић, 2д - 386 поена

Током два такмичарска дана наша делегација је имала прилике да учи од аутора популарне онлајн платформе у свету такмичарског програмирања (codeforces.com), да слуша предавања програмера из најпознатијих руских ИТ компанија, али и да покаже своје вештине. По веома строгим правилима, свега 25% ученика освоји награду на завршном финалу. Општа оцена такмичара и професора је да је привилегија бити позван међу најбољих 390 младих програмера Русије, али и да је огроман успех изборити се за награду и похвалу међу 2061 такмичара који су прошли први круг квалификација.

Честитамо свим нашим ученицима на одличним резулатима, и поносимо се успехом нашег матуранта Алексе Милисављевића!!!

 

Додај коментар

Коментари који садрже вређање и непристојан говор неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени.


Сигурносни код
Освежи