Међународна сарадња
петак, 23 децембар 2016 09:03
Посета француској школи у Милану

У периоду од 13. до 17.12.2016. године наши ученици су у пратњи професора били гости француске школе Lyceè Stendhal из Италије (Милана). Ова посета уследила је као резултат успешне сарадње са овом школом која је редовни учесник на Купу Математичке гилмазије. Наши ученици су имали прилику да се поново сретну са својим другарима из Италије који су учествовали на прошлом Купу МГ као и да искусе тамошњи квалитет наставе. Млађим уценицима француске школе, који планирају да дођу у Београд на предстојећи Куп МГ, наши ученици су припремили презентацију. Била је то јединствена прилика да их упутимо у детаље како би се што боље спремили за такмичење као и све лепоте које Београд може да им понуди. Ово дивно путовање употпунио је професор Olivier Birembaux, са Универзитета у Valenciennes-у, који је држао предавања у оквиру пројекта MATh.en.JEANS који се одвија у француским школама широм Европе. Наши ученици имали су прилику да присуствују том предавању као и да упознају професора Оливиера. Италијани су били одлични домаћини на челу са професором Dominique De Luca-оми тако да су наши ученици провели прелепих пет дана у дивном Милану. Радујемо се сусрету са нашим пријатељима на следећем Купу МГ као и проширењу сарадње између наших школа у будућности.

Галерија

 
четвртак, 29 септембар 2016 10:29
Посета делегеције Пекинга

У среду, 28. септембра Матенатичку гимназију посетила је висока делегација Секретаријата за образовање града Пекинга, на челу са господином Ма Лином. Вођени су разговори о наставку досадашње сарадње и постигнут договор о њеном проширењу.

 
четвртак, 08 септембар 2016 13:53
Посета Кини

Ученици Математичке гимназије Милоје Јоксимовић, Бранко Радовић, Филип Мастиловић, Урош Војиновић, Никола Антонијевић и Марко Мацура са проф. Јасминком Михаљинац били су учесници 2016 International Students Summer Camp-Beijing, од 14. до 23. јула у Пекингу. У кампу је било 600 ученика из разних земаља света и са многим смо остварили дивна пријатељства. Имали смо радионице везане за кинеску културу, кинеско писмо, кинеску оперу... учили смо да везујемо необичне чворове, садимо биљке, играмо...били смо на Великом кинеском зиду, Tian'anmen тргу, у Забрањеном граду, Храму неба, Музеју Пекинга, Олимпијском селу са Bird's Nest и Water Cube... За десет дана боравка успели смо доста да упознамо и стару и нову Кину. Колико нас је фасцинирала стара толико смо уживали у новој Кини.

Галерија

 
уторак, 07 јун 2016 08:26
Драмска секција МГ гостовала у Швајцарској

После изузетног успеха који је постигла драмска секција Математичке гимназије својом представом "Милева Ајнштајн", рађеној по истоименој драми Виде Огњеновић, а у режији професорке српског језика и књижевности Јелене Нововић, талентовани млади глумци, ученици IV разреда, отпутовали су у Швајцарску. Одазвали су се на позив Удружења "Милева Марић Ајнштајн" из Цириха и укључили у пројекат који обележава 140 година од рођења славне научнице, жене великог генија Алберта Ајнштајна, и 100 година од отварања првог Дипломатског представништва Србије у Швајцарској. Отишли су задовољни и срећни, посебно охрабрени честиткама и дивним коментарима после премијерног извођења у Руском дому. Наступали су у Амбасади Републике Србије у Берну и Српској православној цркви у Цириху, одушевили и пробудили снажну емоцију наше публике у дијаспори, и побрали најлепше похвале. У слободно време су, у пратњи љубазних домаћина, обишли Ајнштајнов музеј у Берну, Krammgasse 49, стан у ком су некад живели Милева и Алберт, потом Циришки универзитет, разгледали културне знаменитости и лепоте Берна, Цириха и Туна, гостовали у једној швајцарској гимназији... Ђаци су својом глумом потврдили да су вишеструко талентовани. Матурском представом су на сјајан начин обележили крај свог четворогодишњег школовања у Математичкој гимназији и 50-годишњицу шлоле.

 Галерија

 
среда, 16 децембар 2015 13:45
Посета Индији

Ђаци Математичке гимназије су, од 21. до 29. новембра, били гости Modern School из Њу Делхија и учесници конференције Community Development and Leadership Summit 2015. Ове године је учествовало 20 земaљa света и 155 средњошколаца, а тема овогодишњег скупа је била: It’s All in Us – Integrated Intelligence. Нашу школу представљали су ученици Ана Исаковић, Ања Јовановић, Исидора Рацков, Веселин Манојловић и проф. Јелена Нововић. Modern School, школа која нас је угостила, приватна је школа и школа са богатом традицијом, у десетој деценији постојања. Професори су били брижни и предусретљиви, стално нама на услузи. Предавачи на смеминарима су биле важне личности из њихове политике и културе. Рад у радионицама за ђаке и професоре, садржајан и занимљив. У оквиру радних активности било је предвиђено и представљање наше земље. Штанд Србије био је најбогатији и најпосећенији. И нама и нашим домаћинима посебну част је указао својим доласком г. Марић, амбасадор Србије у Делхију.

Галерија

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 5